De gemeente Hellendoorn stelt 25 Freeplayers (mobiele, multifunctionele sportinstallaties) beschikbaar aan basisscholen in de gemeente. Deze zogenaamde Freeplayers ontvangen de scholen in het kader van de afsluiting van drie Buurt, Onderwijs en Sport (BOS) projecten.
Gemeente Hellendoorn heeft primeur
dinsdag 24 januari 2012
2 min
Impuls
Met het beschikbaar stellen van de Freeplayers wil de gemeente het sporten en bewegen op schoolpleinen een extra impuls geven, nadat al eerder de schoolpleinmethode \"Spelen Samen Regelen\" werd ingevoerd. Op 16 december 2011 werd het einde van de BOS-projecten aangekondig door Johan Coes. Hij overhandigde de Freeplayer aan enkele basisscholen.
Succesvol project
In de periode 2005 tot en met 2011 heeft de gemeente Hellendoorn drie Buurt, Onderwijs en Sport (BOS) projecten uitgevoerd. De Kruidenwijk (2005-2009), Haarle (2006-2010) en Groot Lochter (2007-2011) waren de gebieden waar de BOS-projecten zijn gerealiseerd. Met de subsidie van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) zijn vele activiteiten georganiseerd die voldeden aan de hoofddoelstelling. De aanpak van achterstanden van jeudigen tot 19 jaar op diverse gebieden zoals gezondheid, welzijn, onderwijs, opvoeding en sport en bewegen.
Sporten en bewegen
De inzet van vakleerkrachten bewegingsonderwijs en een nieuwe lesmethode voor de gymlessen, heeft in alle projecten een sleutelrol gespeeld. De vakleerkrachten hebben, door gebruik te maken van de nieuwe lesmethode “Bewegen Samen Regelen”, de gymlessen op de 25 scholen in de gemeente Hellendoorn een kwaliteitsimpuls gegeven. Verder maken alle basisscholen gebruik van de methode “Spelen Samen Regelen”, een beweegpakket ontwikkeld voor het schoolplein. Door de nieuwe Freeplayer kunnen leerlingen van alle scholen nog meer sporten en bewegen in de buitenlucht.
De Freeplayer
De Freeplayer is een mobiele alles-in-één sportinstallatie waarmee je in een handomdraai vele sportsituaties speelklaar hebt staan. Sporten als volleybal, tennis, basketbal, korfbal, badminton en voetbal zijn met deze installatie eenvoudig aan te bieden. De gemeente Hellendoorn staat bekend als een voorop lopende en innovatieve gemeente op het gebied van sporten en bewegen. Enkele andere gemeenten hebben inmiddels interesse getoond om dit concept ook binnen hun eigen gemeente toe te passen.
Bij het thema van dit artikel betrokken organisaties
Meer artikelen met dit thema
Onderzoek brengt bevindingen over speelvriendelijke steden in kaart
21 okt om 10:10 uurOp 16 oktober jl. hebben onderzoekers van De Haagse Hogeschool en de Hogeschool van Amsterdam hun…
'Doe niets, de kinderen kunnen het zelf': avontuurlijk spelen in Utrecht
30 mei om 09:59 uur“Doe niets, de kinderen kunnen het zelf.” Dat is de eerste en uitdagende tip aan speeltuinmedewerkers die…
Hoe AI de veiligheid van kinderen in speeltuinen kan bevorderen
7 mei om 08:59 uurKinderen kunnen veilig spelen in speeltuinen dankzij goed onderhouden speelobjecten. Om te kijken na hoeveel…
De week van de rechtvaardige straat: de straat is voor iedereen
10 apr om 09:48 uurVan 6 tot en met 12 april is het de week van de rechtvaardige straat. In deze week is er extra aandacht voor om de…
Lees verder »
Jantje Beton slaat alarm
3 apr om 13:08 uurJantje Beton is op 3 april jl. de campagne Het Buitenspeelalarm gestart. Ze wil hiermee een krachtig signaal…
Buitenspelen met 'oude troep' pedagogisch verantwoord
26 mrt om 09:06 uurEen rommelspeeltuin: een speeltuin waar niet alleen speeltoestellen staan, maar ook 'oude troep' zoals tonnen…
Ondersteuningsaanbod voor gemeenten moet buiten spelen stimuleren
14 feb om 14:08 uurDe ambitie van het demissionaire kabinet is dat in 2024 75 procent van de Nederlanders voldoet aan de…
Lees verder »
Hoe kunnen vuistregels de gezonde leefomgeving bevorderen?
14 feb om 09:12 uurNeem je deel aan het inrichten van de openbare ruimte en heb je interesse in het integreren van…
Lees verder »
Reactie toevoegen