Veilig buiten spelen: Water in de openbare ruimte
Watergames & More Spray Parks zijn waterspeelplaatsen met onder andere interactieve waterspuiters en fonteinen, waarmee kinderen van jong en oud individueel of in groepsverband kunnen spelen. Kinderen worden keer op keer verrast door combinaties van waterstralen, geluid, oorzaak-gevolgrelaties en elementen die 360˚ kunnen draaien.
Water van kwaliteit
In tegenstelling tot een zwembad, waar een grote waterbehandelingsinstallatie nodig is, heeft een Spray Park minder impact qua kosten, maar wel dezelfde waterkwaliteit. De waterbehandelingsinstallatie van een Spray Park zorgt ervoor dat de kwaliteit van het water constant op peil wordt gehouden. Dit gaat geheel automatisch, waardoor het tijd bespaart. Daarnaast is het met een aanwezige internetverbinding mogelijk om de kwaliteit van het water op afstand te monitoren en eventueel bij te sturen.
Daarnaast wordt het water opgevangen en hergebruikt en schakelen de toestellen zichzelf uit als er geen kinderen aan het spelen zijn. Dit zorgt voor een duurzame speelomgeving. Het lage water- en stroomverbruik en het ontbreken van een complexe waterbehandelingsinstallatie zorgen voor verrassend lage start- en exploitatiekosten.
Geen verdrinkingsgevaar
In een Spray Park kunnen kinderen veilig spelen met water. Het water komt op een vlakke vloer terecht en wordt direct afgevoerd in de aanwezige afvoerputten. Er is dus geen waterdiepte in het Spray Park aanwezig, waardoor er geen verdrinkingsgevaar kan ontstaan. Bovendien bevat de ondergrond voldoende slipweerstand om onnodig uitglijden te voorkomen. Dat maakt een Spray Park geschikt voor alle leeftijden, zonder dat er verplicht toezicht gefaciliteerd moet worden.
Watergames & More Spray Parks in de openbare ruimte
Door middel van een Spray Park kunnen gemeenten hun bewoners een veilige openbare waterspellocatie aanbieden, met gezuiverd water. In gemeente Capelle aan den IJssel opende deze zomer een nieuw openbaar Spray Park, gerealiseerd door Watergames & More. Lees hier meer informatie over dit project.
Bij het thema van dit artikel betrokken organisaties
Meer artikelen met dit thema
Mulier Instituut: 'Bredere kijk op beweegarmoede nodig'
15 nov om 14:30 uurDe ambitie van de Nederlandse overheid dat in 2040 75 procent van de Nederlanders de beweegrichtlijnen haalt is…
Gemeente Rotterdam lanceert Urban Sports Agenda
15 nov om 14:22 uurGemeente Rotterdam gaat aan de slag met 32 acties om urban sports in de stad te versterken. De gemeente doet…
Rotterdam wil urban sports voor breder publiek toegankelijk maken
14 nov om 18:20 uurDe gemeente Rotterdam heeft aangekondigd te gaan investeren in urban sports, met als doel deze sporten tussen…
Onderzoek brengt bevindingen over speelvriendelijke steden in kaart
21 okt om 10:10 uurOp 16 oktober jl. hebben onderzoekers van De Haagse Hogeschool en de Hogeschool van Amsterdam hun…
Dordrecht Sportgemeente van het Jaar 2024, ook prijs voor Maastricht
3 okt om 17:37 uurDordrecht is afgelopen week op het jubileumcongres van Vereniging Sport en Gemeenten in ’s-Hertogenbosch…
35 jaar Speelplan: kinderen van jongs af aan naar buiten krijgen
12 sep om 14:42 uurSpeelplan bestaat 35 jaar. We spraken directeur Walid Rahman en keken terug en…
Inclusieve speeltuin in Apeldoorn is een feit
21 aug om 15:45 uurNa drie jaar wachten kan Naomi eindelijk samen met leeftijdsgenootjes spelen in de speeltuin. De 9-jarige Naomi…
3D-geprint straatmeubilair biedt veel voordelen
17 jun om 16:20 uurHet 3D-printen van betonnen straatmeubilair en skate-objecten blijkt veel voordelen te bieden. “Je hebt een…
Reactie toevoegen