Voortbestaan Britse speeltuinen onder druk door bezuinigingen
De kleinere budgetten zorgen ervoor dat de parken minder lang open zin en dat speeltoestellen worden verwijderd, openbare toiletten verdwijnen en vandalisme toeneemt. Het Committee roept gemeenteraden op om op zoek te gaan naar nieuwe manieren om de parken te financieren, ten koste van andere kostenposten.
Het verdwijnen van parken heeft grote gevolgen voor de publieke gezondheid, maar ook voor integratie- en klimaatvraagstukken. Bovendien krijgen kinderen een stuk minder speelruimte. Overheden in Engeland hebben geen verplcihting als het gaat om het financieren van openbare parken en speelgelegenheid buiten scholen. Tussen 2008 en 2015 is het budget voor buitenspelen met maar liefst 54 procent gedaald.
Het Verenigd Koninkrijk tekt 27.000 openbare parken met 2.6 miljard bezoeken per jaar.
Bij het thema van dit artikel betrokken organisaties
Meer artikelen met dit thema
Mulier Instituut: 'Bredere kijk op beweegarmoede nodig'
15 nov om 14:30 uurDe ambitie van de Nederlandse overheid dat in 2040 75 procent van de Nederlanders de beweegrichtlijnen haalt is…
Dordrecht Sportgemeente van het Jaar 2024, ook prijs voor Maastricht
3 okt om 17:37 uurDordrecht is afgelopen week op het jubileumcongres van Vereniging Sport en Gemeenten in ’s-Hertogenbosch…
35 jaar Speelplan: kinderen van jongs af aan naar buiten krijgen
12 sep om 14:42 uurSpeelplan bestaat 35 jaar. We spraken directeur Walid Rahman en keken terug en…
Speel-, sport- en beweegbeleid moet iedere inwoner in Vught laten bewegen
15 mei om 11:24 uurDe gemeente Vught heeft voor het eerst een beleid opgesteld waarin de componenten spelen, bewegen en sport…
Toolbox helpt gemeenten bij monitoren en evaluatie buitenspeelbeleid
16 feb om 12:34 uurOm inzicht te krijgen in de voortgang van beleidsdoelstellingen is monitoring en evaluatie van dat beleid van…
Reactie toevoegen