Openbare speelplek bij sportpark Katwijk

woensdag 1 januari 2020
timer 2 min
Sportpark De Krom krijgt een klimtoestel voor kinderen en jongeren. Dit grote klimnet met kraaiennest maakt de sport- en speelstrook compleet en daarmee ook het sportpark in z’n geheel. Deze strook draagt bij aan het bewegen van mensen en vergroot het maatschappelijk rendement.

De sport –en speelstrook is verbonden met de sportfaciliteiten. De sportverenigingen zal worden gevraagd om flankerend mee te liften met het evenement, door middel van het aanbieden van activiteiten op de dag van de opening. Tijdens de feestelijke opening van De Krom -in 2010- is ingezoomd op de sportverenigingen. Met de plaatsing van het klimnet in 2015 krijgt de sport –en speelstrook de specifieke aandacht.
 

Meer bezoekers

De sport -en speelstrook bestaat uit een aantal trimtoestellen, twee ronde pannavoetbalkooien, een basketbalpaal en diverse speeltoestellen. Het klimnet komt vlakbij deze speeltoestellen te staan. De strook is gratis toegankelijk voor iedereen: de omwonenden uit Katwijk Noord, de inwoners en de bezoekers van Katwijk. Er kan meer gebruik worden gemaakt van de toestellen dan nu wordt gedaan. Door zowel kinderen, als jongeren en ouderen.
 

Uniek speelobject

Met het klimnet krijgt Katwijk er een uniek oriëntatiepunt bij. Het speelobject is 10 meter hoog en bevat 1.276 meter touw. Het klimnet heeft als enige in Nederland een kraaiennest van waaruit de bezoeker een prachtig uitzicht over Katwijk heeft.


Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
Platform BuitenSpelen