Nieuwe productlijnen Goede Speelprojecten
Nieuwe productlijnen Goede Speelprojecten
Naast de bekende productgroepen met robinia en Speelkunst, zijn er nieuwe productlijnen ontwikkeld door Goede Speelprojecten. De Varioset lijn met robuust hout en staal, een hightech lijn met ruimtelijke netstructuren en bewegingstoestellen voor de leeftijdsgroep van 8 tot 18 jaar en motorikparks parcoursen voor de Nederlandse en Belgische markt.
Varioset
De Varioset lijn combineert robuust hout met robuust staal. Dat wil zeggen dat de robinia staanders worden vervangen door verzinkt en gepoedercoat staal of gepareld roestvast staal. De staalconstructies zijn op robuuste wijze vormgegeven met doorsnedes van rond 140 mm zonder een lomp uiterlijk met zich mee te brengen. De verbindingen zijn verzorgd en van roestvrij staal.
Hightech bewegen en samenspelen
Een tweede ontwikkeling is een uitgebreide hightech lijn met ruimtelijke netstructuren en bewegingstoestellen voor de leeftijdsgroep van 8 tot 18 jaar. Hierin zitten nieuwe bewegingsfuncties welke onder meer gebaseerd zijn op surfen en skaten en speellandschappen met vele combinaties met een adrenalineprikkel. Daarnaast is er een programma voor ‘samenspelen’ waarbij kinderen mét en zónder een beperking met elkaar of onder begeleiding kunnen spelen.
De toegepaste materialen en productieprocessen van de staalconstructies zijn zeer hoogwaardig. Onder meer het in een continu proces verzinken en 2-laags poedercoaten van staal leidt tot een zodanige kwaliteit dat corrosie gegarandeerd niet optreedt binnen 20 jaar. Deze wijze van coaten leidt tot een spikkeleffect in de toplaag welke visueel en tactiel interessant is.
Motoriksparks parcoursen
Een derde ontwikkeling is de introductie van motorikparks parcoursen op de Nederlandse en Belgische markt. Een door een Oostenrijkse sportwetenschapper ontwikkeld systeem wat op een speelse wijze een veelheid aan bewegingen initieert en wat toegepast kan worden in een stedelijke omgeving in parken, grotere speeltuinen en op recreatieterreinen. Deze lijn is geschikt voor alle leeftijden en bevordert het samen recreëren en spelen in een natuurlijke omgeving. In groepsverband, bijvoorbeeld scholen, zijn de toestellen uitermate geschikt voor het stimuleren van de motorische ontwikkeling en het coördinatie- en uithoudingsvermogen. De parcouren worden zelfs gebruikt voor trainingsdoeleinden door topsporters. In Oostenrijk en Duitsland worden momenteel motorikparks aangelegd met subsidie van lagere overheden bij o.m. middelbare scholen.
Samenwerking Goede-Ooms
Goede Speelprojecten is, na 12 jaar activiteit op de Nederlandse en Belgische markt – voorheen bekend als GOEDE speelsystemen - uitgegroeid tot een bedrijf dat zich met alle facetten van spelen en recreëren bezighoudt. Naast levering en plaatsing van speeltoestellen, stedelijk meubilair en natuurlijke spelaanleidingen betekent dat ook het complete ontwerp van speel-, park- en recreatielandschappen. Hiervoor wordt samengewerkt met o.m. het Studio voor Advies en Ontwerp Spelen Jan Ooms. Dit bedrijf verzorgt ook de coördinatie bij turnkey projecten, waarbij met externe partners wordt samengewerkt. Specialismen bij de combinatie Goede-Ooms zijn natuurlijk spelen en inrichting van buitenruimten bij scholen, scholen voor bijzonder onderwijs en kinderdagverblijven.
Dag Openbare Ruimte Mechelen
Goede Speelprojecten zal deze nieuwe productlijnen presenteren tijdens de Dag Openbare Ruimte op 23 3n 24 maart in de Nekkerhal te Mechelen. U vindt Goede Speelprojecten op standno. standno. 4.03.
Bij het thema van dit artikel betrokken organisaties
Meer artikelen met dit thema
35 jaar Speelplan: kinderen van jongs af aan naar buiten krijgen
12 sep om 14:42 uurSpeelplan bestaat 35 jaar. We spraken directeur Walid Rahman en keken terug en…
Hoe AI de veiligheid van kinderen in speeltuinen kan bevorderen
7 mei om 08:59 uurKinderen kunnen veilig spelen in speeltuinen dankzij goed onderhouden speelobjecten. Om te kijken na hoeveel…
Het voortgezet onderwijs: de vergeten doelgroep
1 mei om 14:53 uurLeerlingen gaan na de overgang van primair naar voortgezet onderwijs maar liefst 80 procent minder naar buiten…
Hoe krijg je kinderen tijdens de schooldag aan het bewegen?
9 apr om 09:09 uurHoewel er tijdens een schooldag voldoende mogelijkheden zijn om kinderen te laten bewegen, is het voor scholen…
Natuur voor elkaar organiseert online informatiebijeenkomst groene schoolpleinen
13 mrt om 08:55 uurBasisscholen die bezig zijn met het vergroenen van hun schoolplein, of die dit juist al gedaan hebben maar nog…
Onvoldoende steun Tweede Kamer aan IVN
30 jan om 16:05 uurArnhem investeert 500 miljoen euro in schoolgebouwen: 'meer dan een plek om les te krijgen'
10 jan om 15:09 uurArnhem gaat de komende zestien jaar 500 miljoen euro investeren in schoolgebouwen. Dat staat in het Integraal…
Hoe je een echt goed groen schoolplein maakt
13 dec 2023Je wil een groen schoolplein maken. Maar waar begin je? De Groene Schoolpleinen Evaluatie Tool (GSET) helpt je…
Reactie toevoegen