Meld u nu aan voor de STIPO training, de stad op ooghoogte.
STIPO masterclass Stad op Ooghoogte helpt u op weg.
Bent u geïnteresseerd in de stad op ooghoogte en wat dat voor uw gemeente kan betekenen, kom dan naar de masterclass Stad op Ooghoogte, georganiseerd door STIPO team voor stedelijke ontwikkeling in Rotterdam.
Wat leert u?
Hans Karssenberg: “In de masterclass Stad op Ooghoogte kijken we naar het samenspel tussen de begane grond van het vastgoed, de plinten en de buitenruimte. Samen beïnvloeden deze de aantrekkelijkheid van de straten. Maar het gaat niet alleen om de fysieke kant (het ontwerp van het gebouw en de buitenruimte). We gaan ook in op de programmatische kant (welke functies hebben waar een plek?) en op het eigenaarschap (wie is en wie voelt zich verantwoordelijk?). Centraal staat de vraag: Hoe kun je sturen op een goede stad op ooghoogte, (en waarom zou je dat eigenlijk doen)?”
Ervaring in andere steden
STIPO heeft veel ervaring met de stad op ooghoogte. Het bureau werkt samen met veel steden, van Maastricht tot Groningen, van Rotterdam tot Arnhem, van Nieuwegein tot Nijmegen. Zo heeft Rotterdam als eerste stad in de wereld een plintenstrategie ontwikkeld, met STIPO – een strategie waarvan vooral de voetganger profijt heeft. Ook in het buitenland is STIPO actief met de stad op ooghoogte. Profiteer van deze ervaringen en kom naar de masterclass en zet een eerste stap op ooghoogte.
Feiten op een rij
Datum: Donderdag 14 juni 2018
Locatie: STIPO (het gele gebouw) - Zomerhofstraat 82 - 3032 CM Rotterdam
Tijden: 09.30 – 16.30 uur
Trainer: Hans Karssenberg
Tarief: € 395,-
Klik hier voor meer informatie en aanmelden
Bij het thema van dit artikel betrokken organisaties
Meer artikelen met dit thema
Mulier Instituut: 'Bredere kijk op beweegarmoede nodig'
15 nov om 14:30 uurDe ambitie van de Nederlandse overheid dat in 2040 75 procent van de Nederlanders de beweegrichtlijnen haalt is…
Dordrecht Sportgemeente van het Jaar 2024, ook prijs voor Maastricht
3 okt om 17:37 uurDordrecht is afgelopen week op het jubileumcongres van Vereniging Sport en Gemeenten in ’s-Hertogenbosch…
35 jaar Speelplan: kinderen van jongs af aan naar buiten krijgen
12 sep om 14:42 uurSpeelplan bestaat 35 jaar. We spraken directeur Walid Rahman en keken terug en…
Inclusieve speeltuin in Apeldoorn is een feit
21 aug om 15:45 uurNa drie jaar wachten kan Naomi eindelijk samen met leeftijdsgenootjes spelen in de speeltuin. De 9-jarige Naomi…
Ensberg-Kleijkers over vijf jaar Jantje Beton: ‘Als het met de kinderen goed gaat, gaat het met ons goed’
7 jun om 09:34 uurOp 21 maart nam Dave Ensberg-Kleijkers na vijf jaar afscheid van Jantje Beton. Hij gaat ‘terug naar het front’…
Speel-, sport- en beweegbeleid moet iedere inwoner in Vught laten bewegen
15 mei om 11:24 uurDe gemeente Vught heeft voor het eerst een beleid opgesteld waarin de componenten spelen, bewegen en sport…
Hoe AI de veiligheid van kinderen in speeltuinen kan bevorderen
7 mei om 08:59 uurKinderen kunnen veilig spelen in speeltuinen dankzij goed onderhouden speelobjecten. Om te kijken na hoeveel…
Het voortgezet onderwijs: de vergeten doelgroep
1 mei om 14:53 uurLeerlingen gaan na de overgang van primair naar voortgezet onderwijs maar liefst 80 procent minder naar buiten…
Reactie toevoegen