Meer ruimte om te spelen in Etten-Leur

woensdag 15 juni 2011
timer 2 min
De wijk Grauwe Polder wordt kindvriendelijker door de aanleg van vier nieuwe speelveldjes en vervanging van speeltoestellen. Een werkgroep van acht buurtbewoners inventariseerde afgelopen maanden alle speellocaties in Grauwe Polder.
Meer ruimte om te spelen in Etten-Leur

 

Speelplan


Speeltoestellen als glijbanen, schommels en klimrekken werden gecontroleerd op veiligheid, toegankelijkheid en slijtage. Leerlingen van basisschool De Melodie mochten aangeven wat voor speeltoestellen ze het liefste in hun buurt willen en ook aan bewoners werd gevraagd wat hun wensen zijn. Dit onderzoek resulteerde in een speelplan voor de periode 2011-2014.

Budget


\"We hebben ons plan ingediend bij B en W. Het komt er in grote lijnen op neer dat er geen speelveldjes verdwijnen, maar dat er zelfs bijkomen. Het gaat om nieuwe veldjes aan de Beiaard, Vedelring 14, Triangeldreef/Vedelring en tussen de Lidl en wijkgebouw De Gong. Hier worden dus ook nieuwe speeltoestellen zoals goaltjes, vogelnestschommels en glijbanen geplaatst. Op andere locaties, zoals bijvoorbeeld de speelplaatsen aan Contrabas en Tubahof, worden extra toestellen geplaatst en het nodige materiaal vervangen\", vertelt Toos Gordeyns namens de werkgroep Speelplan Grauwe Polder. De acht vrijwilligers hadden van de gemeente een budget meegekregen van ruim 33.000 euro. Gordeyns: \"We hebben ons netjes aan die begroting gehouden.\"

Eén twijfelgeval


Wethouder Jean-Pierre Schouw meldt dat het speelplan is goedgekeurd door het college. \"Er is nog één twijfelgeval, en dat is de speellocatie tussen De Gong en de Lidl. Met de buurt was eerder de afspraak gemaakt dat hier geen speeltoestellen zouden komen vanwege overlast gevende hangjeugd. De werkgroep stelt dat er wel degelijk behoefte is aan dit speelveld. We doen navraag of dat ook zo is.\"

Bron: BN de Stem

 

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
Meer ruimte om te spelen in Etten-Leur