Kindnatuurlijk spelen in Winterswijk

maandag 13 december 2010
timer 1 min
De speelplek aan de Schimmelpennincklaan in Winterswijk is opgeknapt en uitgebreid als plek voor 'Kindnatuurlijk spelen'. In opdracht van de gemeente Winterswijk heeft Donkergroen de uitvoering voor zijn rekening genomen. Het ontwerp is van de afdeling Ontwerp & Advies van Donkergroen.
Kindnatuurlijk spelen in Winterswijk


Creëren en ontdekken


Donkergroen heeft een plan gemaakt voor een speelplek waar kinderen zelf kunnen \"creëren en ontdekken. Een voorgeprogrammeerde omgeving met kant-en-klare, eenzijdige speelmogelijkheden remt de fantasie en zet vroeg of laat aan tot zaken die we juist niet willen: verveling en vernieling. Donkergroen heeft daarom in, bijvoorbeeld Wijchen, speelplaatsen aangelegd zonder speeltoestellen, maar met water, boomstammen en heuvels. Bij Donkergroen noemt men dit Kindnatuurlijk spelen.

Speelplekbeleid


De gemeente wil in elke wijk een ontmoetingsplek voor kinderen en jongeren, met trapveldjes en sport- en speelvoorzieningen. Het wijkwerk heeft met bewoners van de Schimmelpennincklaan gekeken of de speelplek opgeknapt en uitgebreid kan worden. Voor de speelplek aan de Schimmelpennincklaan bestond het wensenlijstje uit een opknapbeurt, pannaveldje en 'Kindnatuurlijk spelen'.

 

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
Kindnatuurlijk spelen in Winterswijk