Jeugdvakantieland Rotterdam met twee weken verlengd
Na een lange periode waarin evenementen door de maatregelen tegen het coronavirus niet konden doorgaan, kunnen alle Rotterdamse kinderen nu uitkijken naar Jeugdvakantieland. Het was even onzeker, maar de gemeente Rotterdam, Lodder Events & Sfeermakers en Rotterdam Ahoy zorgen er samen voor dat Jeugdvakantieland toch door kan gaan.
Wethouder Michiel Grauss (armoedebestrijding en schuldenaanpak): “Het wordt een zomer vol activiteiten voor Rotterdamse kinderen. Van Zomercampus010 tot Jeugdvakantieland. De coronacrisis heeft veel impact op kinderen. De afgelopen maanden hebben zij veel onrust en onzekerheid ervaren. Kinderen volgden online lessen en konden niet onbezorgd met elkaar spelen of leuke activiteiten ondernemen. Ook gaan veel van hen dit jaar niet op vakantie. Om te zorgen voor een onvergetelijke vakantie in eigen stad, heeft de gemeente geld beschikbaar gesteld voor een extra lange editie. Met de Rotterdampas kun je voor € 2,00 naar binnen. Zo houden we de entreeprijs laag en is een dag lang zorgeloos spelen ook mogelijk voor Rotterdamse kinderen wiens ouders niet zoveel verdienen.”
Oproep
Op de enorme oppervlakte in en om Ahoy is er 30.000 m² speelplezier. Er is een groot waterpark, een stormbaan en in de hallen van Ahoy kunnen kinderen zich uitleven in de kermisattracties, leren ze paardrijden, computers slopen, dansen of volgen ze een make-up tutorial. Lodder Events & Sfeermakers organiseert Jeugdvakantieland en zet in korte tijd een spetterend speelparadijs neer. Toch kunnen ze ook nog wel wat hulp gebruiken. Natasja Hörnemann: “Door de extreem korte voorbereidingstijd zoeken we snel nog allerlei bedrijven en zzp’ers die leuke activiteiten voor kinderen kunnen organiseren. Ook jongeren van 16 jaar en ouder die een vakantiebaantje zoeken en die deze zomer de handen uit de mouwen willen steken, kunnen zich bij ons melden.”
RIVM-richtlijnen in Ahoy
Met de huidige RIVM-richtlijnen mogen kinderen gewoon met elkaar spelen en hoeven ze geen 1,5 meter afstand te houden. Voor volwassen geldt deze afstandsregel nog wel. Daarom wordt er gezorgd voor terrassen waar ouders, opa’s, oma’s en andere begeleiders op een veilige manier en met voldoende afstand van elkaar kunnen verblijven. Hier wordt uiteraard tijdens het gehele evenement rekening mee gehouden, dus mocht het zo zijn dat een ouder c.q. begeleider samen met hun kind in de rij moeten staan, of moeten helpen bij een activiteit, dan wordt dit geregeld volgens de richtlijnen van het RIVM. Daarbij zijn er ook extra schoonmaakrondes voor sanitair en speeltoestellen.
Bij het thema van dit artikel betrokken organisaties
Meer artikelen met dit thema
Onderzoek brengt bevindingen over speelvriendelijke steden in kaart
21 okt om 10:10 uurOp 16 oktober jl. hebben onderzoekers van De Haagse Hogeschool en de Hogeschool van Amsterdam hun…
35 jaar Speelplan: kinderen van jongs af aan naar buiten krijgen
12 sep om 14:42 uurSpeelplan bestaat 35 jaar. We spraken directeur Walid Rahman en keken terug en…
3D-geprint straatmeubilair biedt veel voordelen
17 jun om 16:20 uurHet 3D-printen van betonnen straatmeubilair en skate-objecten blijkt veel voordelen te bieden. “Je hebt een…
'Doe niets, de kinderen kunnen het zelf': avontuurlijk spelen in Utrecht
30 mei om 09:59 uur“Doe niets, de kinderen kunnen het zelf.” Dat is de eerste en uitdagende tip aan speeltuinmedewerkers die…
Hoe AI de veiligheid van kinderen in speeltuinen kan bevorderen
7 mei om 08:59 uurKinderen kunnen veilig spelen in speeltuinen dankzij goed onderhouden speelobjecten. Om te kijken na hoeveel…
De week van de rechtvaardige straat: de straat is voor iedereen
10 apr om 09:48 uurJantje Beton slaat alarm
3 apr om 13:08 uurJantje Beton is op 3 april jl. de campagne Het Buitenspeelalarm gestart. Ze wil hiermee een krachtig signaal…
Buitenspelen met 'oude troep' pedagogisch verantwoord
26 mrt om 09:06 uurEen rommelspeeltuin: een speeltuin waar niet alleen speeltoestellen staan, maar ook 'oude troep' zoals tonnen…
Reactie toevoegen