Regiegemeente Roosendaal besteedt inspectie en onderhoud van speeltoestellen uit
De gemeente Roosendaal heeft 228 speelplekken met 1852 speeltoestellen en nog eens 7 locaties voor natuurlijk spelen die bij elkaar 77 speelelementen hebben. Het beheer en onderhoud van deze speelplekken wordt gedaan voor de firma ABOS in opdracht van Jack de Goot, projectleider bij de gemeente. “We maken al lang gebruik van de diensten van ABOS en hebben nu een vijfjarig contract voor het onderhoud en inspecteren van onze speelvoorzieningen”, begint De Groot. “We streven ernaar een regiegemeente te zijn door meer uit te besteden en dus minder met eigen mensen te doen. Bovendien gaat het om specifieke werkzaamheden, die steeds moeilijker in eigen beheer zijn uit te voeren.”
Roosendaal kiest er bewust voor om de inspectie en het onderhoud niet bij de leveranciers van de speeltoestellen zelf neer te leggen. “Deze moet vaak van ver komen en niet alle leveranciers hebben eigen personeel dat op stel en sprong kan langskomen voor een (spoed)reparatie. Het is ook veel overzichtelijker om met één partij te werken die dan meteen van alles op de hoogte is en alles vastlegt in het door hun beheerde onderhoud- en inspectiesysteem.”
Als regisseur moet De Groot wel op de hoogte blijven van de stand van zaken rond de speelplekken. “Er is regelmatig overleg om zaken door te nemen. Daarnaast verzorgt ABOS de draaiboeken voor de onderhoudsrondes die de overige aannemers uitvoeren en verwerkt ABOS de gegevens hiervan in het beheersysteem. Hierdoor is altijd te achterhalen wanneer er onderhoud is gepleegd, een reparatie is uitgevoerd of een speeltoestel is vervangen of verwijderd. Uit de rapportage volgen automatisch de benodigde vervangingen van zowel de toestellen als de rubberondergronden.”
Wat betreft De Groot is de veiligheid van spelende kinderen in Roosendaal gewaarborgd. “Medewerkers van ABOS zijn erg kundig, zowel wat betreft uitvoeren reparaties, het toepassen van de wettelijke regels bij de inspecties en nieuwe aanleg als het beheren van het totale areaal”, klinkt het tevreden.
Bij het thema van dit artikel betrokken organisaties
Meer artikelen met dit thema
Mulier Instituut: 'Bredere kijk op beweegarmoede nodig'
15 nov om 14:30 uurDe ambitie van de Nederlandse overheid dat in 2040 75 procent van de Nederlanders de beweegrichtlijnen haalt is…
Dordrecht Sportgemeente van het Jaar 2024, ook prijs voor Maastricht
3 okt om 17:37 uurDordrecht is afgelopen week op het jubileumcongres van Vereniging Sport en Gemeenten in ’s-Hertogenbosch…
35 jaar Speelplan: kinderen van jongs af aan naar buiten krijgen
12 sep om 14:42 uurSpeelplan bestaat 35 jaar. We spraken directeur Walid Rahman en keken terug en…
Speel-, sport- en beweegbeleid moet iedere inwoner in Vught laten bewegen
15 mei om 11:24 uurDe gemeente Vught heeft voor het eerst een beleid opgesteld waarin de componenten spelen, bewegen en sport…
Hoe AI de veiligheid van kinderen in speeltuinen kan bevorderen
7 mei om 08:59 uurKinderen kunnen veilig spelen in speeltuinen dankzij goed onderhouden speelobjecten. Om te kijken na hoeveel…
Het voortgezet onderwijs: de vergeten doelgroep
1 mei om 14:53 uurLeerlingen gaan na de overgang van primair naar voortgezet onderwijs maar liefst 80 procent minder naar buiten…
Hoe krijg je kinderen tijdens de schooldag aan het bewegen?
9 apr om 09:09 uurHoewel er tijdens een schooldag voldoende mogelijkheden zijn om kinderen te laten bewegen, is het voor scholen…
Natuur voor elkaar organiseert online informatiebijeenkomst groene schoolpleinen
13 mrt om 08:55 uurBasisscholen die bezig zijn met het vergroenen van hun schoolplein, of die dit juist al gedaan hebben maar nog…
Reactie toevoegen