Kind & Natuur: van bodem tot bord
Melk komt uit pakken en broccoli groeit aan een boom. De kloof tussen voedselproducent en -consument wordt steeds groter. Voor veel kinderen wordt voedselproductie een ver-van-mijn-bed-show. Tegelijkertijd eten kinderen ook ongezonder. Met een stijgende gezondheids- en welzijnsproblematiek als gevolg.
Gezond en bewust eten
Zowel voedselproductie als gezond en bewust eten staan volop in de belangstelling. Landelijk wordt flink ingezet op zowel Gezonde School als Gezonde Kinderopvang (en BSO). Het dit jaar gestarte programma Jong Leren Eten richt zich specifiek op educatie rond voedsel en voeding. Ook in de praktijk zien we voorbeelden van scholen en kinderopvang die invulling geven aan voedselbeleid, koken op locatie en soms ook kiezen voor lokaal en biologisch.
Workshops
De conferentie Kind van Nature 2017 vindt plaats op vrijdag 22 september 2017 in het Kloosterhotel in Amersfoort. Het plenaire programma en een aantal workshops vinden plaats in de Kloosterkerk en de verschillende ruimtes. Een ander deel van de workshops vindt buiten plaats.